این حقیقت که تتر نخستین و بیاغراق محبوبترین رمزارز پایدار دنیای ارزهای دیجیتال است، باعث شده که آشنایی با مبحث شبکه انتقال تتر و انواع آن، موضوعی باشد که باید در مورد آن بدانید. شبکههای انتقال تتر نقش حیاتی در جابهجایی سریع و امن این رمزارز دارند. همچنین، در دنیای پرسرعت و همواره در حال پیشرفت کریپتوکارنسی، انتخاب مناسب میان شبکههای انتقال تتر میتواند تفاوت بزرگی در کاهش هزینهها و زمان تراکنشهایتان ایجاد کند!
مانند تمامی مقالات بلاگ تخصصی لیدیا که لحنی ساده و بار آموزشی دارند، روند شناخت شبکه انتقال ارز دیجیتال تتر را با سادهترین کلمات و کاربردیترین نحوهی ارائه، برای شما تسهیل میکنیم، پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
جدول انواع شبکه های انتقال تتر
در این بخش معروفترین شبکه های انتقال تتر را در قالب جدولی و به طور خلاصه به شما معرفی میکنیم:
نام شبکه | ویژگیها | دلیل شهرت |
ERC-20 | بر بستر اتریوم با کرمزد متوسط و امنیت بالا | مناسب برای انتقالات ایمن با حجم بالا |
TRC-20 | بر بستر ترون با کارمزد بسیار پایین و سرعت بسیار بالا | کارمزد پایین حتی برای تراکنشهای کوچک |
BEP-20 | بر بستر بایننس اسمارت چین با کارمزد پایین و سرعت بالا | ایدهآل برای تراکنشهای سریع و ارزان |
Omni | بر بستر بیتکوین با سرعت بسیار کم و کارمزد متغیر | نخستین بودن و مخصوص کاربران بیتکوین |
در ادامه به بررسی انواع شبکه های انتقال تتر و تفاوت سرعت و کارمزدهایشان خواهیم پرداخت و نحوهی انتقال تتر را خواهیم آموخت.
منظور از شبکه انتقال تتر چیست؟
شبکه انتقال تتر به پروتکلی گفته میشود که امکان انتقال تتر (نخستین و معروفترین رمزارز پایدار) را بین کیف پولها و صرافیهای ارز دیجیتال فراهم میکند. تفاوت شبکههای انتقال تتر در این است که تحت کدام بلاکچین بوده و بر همین اساس، از چه ویژگیها و کاربردهای خاص و منحصر به فردی برخوردارند.
نحوه کار شبکه انتقال ارز دیجیتال تتر
شبکههای انتقال تتر از بلاکچینهای مختلف استفاده میکنند تا تراکنشها را امن و سریع انجام دهند. هر شبکه بر پایهی استاندارد مشخصی طراحی شده و بر همین اساس، کارمزد شبکه های انتقال تتر با هم متفاوت است و تعداد آنها هر روز رو به افزایش است، ولی ما در مورد ۴ عدد از معروفترینهای آنها که در جدول ابتدای این مقاله به شما معرفی کرده بودیم، بیشتر توضیح خواهیم داد:
شبکه انتقال تتر: ERC-20
شبکه ERC-20 تحت شبکهی اتریوم از سال ۲۰۱۵ و همزمان با تولید اتریوم (ETH) آغاز به کار کرد و از همان روز اول با امنیت بالایش در میان کاربران مشهور شد و از آن روز در تمامی صرافیهای ارز دیجیتال هنگام انتقال تتر، میشد آن را جزو گزینهها دید و تا به امروز هم با وجود کارمزد نه چندان کمش، تتر ERC-20 همچنان در میان کاربران محبوب است.
شبکه انتقال ارز دیجیتال تتر: TRC-20
شبکه TRC-20 تحت شبکه ترون از سال ۲۰۱۸ و همزمان با به وجود آمدن ترون (TRX) فعالیت خود را شروع کرد و از همان روز نخست با سرعت شگفتانگیزش که همراه با کارمزد انتقال بسیار کمتر از رقبا بود (هنوز هم جزو کمترینهاست) و مثل یک بمب خبری سر و صدا به پا کرد، در حال حاضر تتر TRC-20 در بین رقبایش از همه محبوبتر است.
شبکه مناسب برای انتقال تتر: BEP-20
شبکه ی BEP-20 در سال ۲۰۲۰ و از دل معروفترین صرافی ارز دیجیتال، یعنی صرافی بایننس (Binance) و شبکهی بلاکچینِ بایننس اسمارت چین (BSC) برخواست و از روز اول به جدیترین رغیب TRC-20 تبدیل شد که سرعت بسیار بالایی دارد، ولی هنوز نتوانسته در کم بودن کارمزد انتقال TRC-20 را شکست بدهد و در تلاش است. در واقع تتر TRC-20 همواره صدای نفس رغیبی به نام تتر BEP-20 را پشت سر خود میشنود.
Omni؛ جزو شبکه های انتقال تتر
شبکه ی Omni در سال ۲۰۱۴ و تحت شبکهی بیتکوین (BTC) راهاندازی شد و اگرچه نخستین شبکه ی انتقال تتر نبود، ولی در میان اولینها از همه معروفتر بود و امروزه به خاطر سرعت بسیار پایین و کارمزدهای متغیرش دیگر مانند قدیم از اقبال عمومی برخوردار نیست.
دقت کنید که تتر به عنوان معروفترین رمزارز پایدار دنیای ارزهای دیجیتال انواع مختلف ندارد و زمانی که ما از اصطلاحاتی مانند تتر BEP-20 یا تتر ERC-20 استفاده میکنیم منظورمان شبکه ی انتقال آن تتر است، نه نوع آن تتر.
تفاوت شبکه های انتقال تتر
تفاوت شبکههای انتقال تتر را میتوان در این پارامترها دانست:
- سرعت تراکنش
- مقدار کارمزد دریافتی
- امنیت
- سازگاری با کیف پول یا صرافی مورد استفادهی کاربران
ولی کاربران بر اساس زمان (چه ساعتی از شبانهروز اقدام به انتقال میکنند) و مقدار انتقال، میتوانند از هر کدام از آنها استفاده کنند و گاهی (در زمانهای خاصی از شبانهروز) این شبکهها به طور موقت در دسترس نیستند، که ممکن است به دلیل به روز رسانی شبکه و رویدادهای غیرمترقبه باشد، که خیلی کم پیش میآیند.
وقتی از طریق یک صرافی ایرانی یا خارجی و حتی کیف پول، قصد انتقال تتر را دارید و شبکه مورد نظرتان را در دسترس نمیبینید، این موضوع ربطی به آن صرافی یا کیفپول ندارد و قطعی شبکه در آن لحظه مربوط به شبکهی خدماترسان (اتریوم، بایننس اسمارت چین و…) است، یعنی به قول گزارشگران قدیمی تلویزیون: «اشکال از فرستنده است، به گیرندههای خود دست نزنید!». در این مواقع صبر کنید تا شبکه مجدداً فعال شود (چون معمولاً این عدم فعالیت شبکه خیلی کم طول میکشد) و در زمانی دیگر تترهای خود را انتقال دهید.
کارمزد شبکه های انتقال تتر
هر شبکه ی انتقال تتر کارمزد مشخصی دارد، برای مثال، TRC-20 کمترین کارمزد را در میان رقبای خود داراست (نمیتوان عدد دقیقی گفت چون بر اساس حجم و زمان انتقال این عدد متفاوت است)، در حالی که ERC-20 ممکن است به نسبت، هزینهی بیشتری داشته باش و باز به نسبت دیگر شبکهها در زمانی که تترهایتان را انتقال میدهید ارزانترین شبکه باشد. پس هیچگاه از یاد نبرید که مقایسه هزینههای انتقال شبکههای در دسترس، پیش از انجام تراکنش امری ضروریست.
بهترین شبکه انتقال ارز دیجیتال تتر
انتخاب بهترین شبکه انتقال تتر وابسته به نیاز کاربر شماست. برای تراکنشهای کمهزینه، TRC-20 بهترین انتخاب است؛ اما اگر امنیت برای شما اولویت دارد، ERC-20 به نسبت رغیبش گرگ باران دیده است و گزینهی مناسبتری به حساب میآید. شناخت هر شبکه میتواند تصمیمگیری بهتری را برای شما به ارمغان بیاورد.
پیشنهاد موضوعاتی که بعد از شبکه انتقال تتر باید بخوانید
اگر به موضوع شبکه انتقال تتر علاقهمند شدهاید و میخواهید بیشتر در این حوزه بیاموزید، پیشنهاد میکنیم بعد از مطالعهی این مقاله، سری به مقالات نحوه برداشت تتر از تراست ولت، چگونه تتر رایگان بگیریم؟ و خرید تتر در بلاگ صرافی لیدیا بزنید.
بعد از درک مفهوم شبکه انتقال ارز دیجیتال تتر و نقش آن در تراکنشهای مالی، و بررسی مقالات مرتبط با شبکههای انتقال تتر، پیشنهاد ما این است که همین حالا مقداری ریال به حساب کاربری خود در صرافی ارز دیجیتال لیدیا واریز کنید و بعد از تبدیل آن به تتر (که با این تبدیل دیگر نگران از دست رفتن ارزش ریالتان نخواهید بود)، به بخش تتر (USDT) بروید و بعد از انتخاب گزینهی ارسال، شبکههای موجود برای انتقال تتر در صرافی لیدیا را خودتان مشاهده کنید و یکبار به یکی از کیف پولهای خود یا عزیزانتان تتر منتقل کنید تا یادگیری مطالبی که در این مقالت خواندهاید نهادینه شود، که آموزش عملی ماندگارترین مدل آموزش است.